zaterdag 2 januari 2016

2016


Hallo allemaal,

Leuk dat jullie weer een kijkje komen nemen op mijn blog. Ik wil iedereen een heel gelukkig nieuwjaar wensen en dat alle kleine en grote wensen mogen uitkomen dit jaar. We hebben natuurlijk altijd wensen en goede voornemens, ook ik weer dit jaar. Met mijn studie is het sporten er een beetje bij in geschoten en dit ga ik weer lekker oppakken, hardlopen en wielrennen, maar vandaag nog even niet. Ik hoop ook dat wij elkaar weer kunnen inspireren met mooie creaties.

Ik heb nog even zitten kleuren. De Create and Learn van Kit and Clowder hadden ze in augustus een ijswand getekend en gekleurd met copics. Dit effect vond ik zo gaaf dat ik het ben gaan uitproberen met kleurpotloden. De foto van Alyce erbij om de kunst af te kijken en dit is het resultaat. De leuke digi is van scrabber's Delight Willie.

Voor de liefhebbers de volgende kleuren heb ik gebruikt:
grijs ijs 235-234-231-230-101
rood 234-194-142-226-121-101
oranje 115-184-109-106-101
pinguïn 199-181-235-101
ijswand 157-181-155-153-156-154-162-231-230

Mijn naam genootje had laatst de vraag op welk papier ik kleur met mijn potloden, althans waar mijn voorkeur naar uit gaat. Ik denk persoonlijk dat het afhangt van hoe je je potloden wilt gebruiken en ook welke potloden je gebruikt. Je kan namelijk alle soorten papier gebruiken. Als je je Fabers wil gebruiken in combinatie met geurloze terpentine dan is het denk van belang om glad papier te gebruiken. Ikzelf gebruik geen terpentine, dat vind ik zonde van potloden. Ik vind het juist zo gaaf om de kleuren op te bouwen en goed te blenden en zo in elkaar over te laten lopen. De muis die ik laatst heb gepost heb ik bijvoorbeeld op super glad papier gekleurd, papier dat ik voor mijn copics gebruik. Ik heb een  lange tijd gekleurd op de correspondentiekaartjes van de Hema. Later heb ik ontdekt dat ik het fijner vind om op papier (A5 180 g Clairefontaine) te kleuren waar wat meer reliëf in zit.  Door het reliëf kan je de kleuren nog mooier in elkaar over laten lopen. Door eerst heel licht aan te zetten en de tweede keer wat meer druk uit te oefenen. De laatste twee zijn gekleurd op het reliëf papier. Het gladde papier heeft een andere techniek nodig dan het reliëf papier.


Ik hoop dat je wat aan hebt Peet en misschien iemand anders ook.  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag. 

Lieve groet,

Petra 

7 opmerkingen:

 1. Wat een liefie!!!
  Gelukkig nieuwjaar, creatieve groetjes Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kaart Petra !
  Ik vind het echt heel erg mooi ingekleurd !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je duidelijke uitleg! Toen ik de potloden nét had, gebruikte ik terpentine, maar ik was niet echt super tevreden. Nu kleur ik zonder terpentine en ik vind de kleuren zoveel mooier, veel sprekender. Ook op de Hemakaartjes gekleurd hihi, maar ik ga zeker jouw tip eens uitproberen. Deze is ook weer super mooi zeg, die ijswand is werkelijk SCHITTEREND! groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste wensen voor het nieuwe jaar Petra, dat het maar een "kleurrijk" 2016 mag worden ;)
  Wat een prachtige binnenkomer voor het nieuwe jaar, schitterend ingekleurd.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Petra voor jou en je familie ook de beste wensen en dat 2016 een super jaar mag worden.Jij ben goed begonnen in het nieuwe jaar.Schitterend is je afdrukje gekleurd.Bedankt voor de tips.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een schitterende kaart met een prachtig ingekleurd afdrukje en achtergrond, top gedaan!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi kleurwerk laat je ons weer zien Petra, top!

  Ik wens jou en je familie ook een heel goed en gezond 2016!!

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, wat leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en een reactie hebt achtergelaten, ik lees ze altijd met heel veel plezier. Bedankt. Liefs van Petra