donderdag 30 januari 2014

Voor een geletterd persoon


http://petrafrobelhoekje.blogspot.nl


 Goedemorgen allemaal,

Zo vandaag mag ik jullie weer een kaartje laten zien en zoals belooft mijn projectje.
Een paar weken geleden toen ik aan het surfen was op het internet kwam ik een leuke kaart tegen. Het idee is dus niet van mijzelf je kunt de tutorial hier vinden.

Het kaftpapier heb ik zelfgemaakt door een stukje krant met gesso in te smeren en de krant op het papier te plakken en dan snel de krant er weer van af te halen. Als het goed gaat heb je het stukje krant weer in je handen echter de inkt van de krant zit op je papier. Wat dan weer wel jammer is dat het in spiegelbeeld staat maar dat is dan voor de geletterde. Vervolgens heb ik met mijn te gekke krijtjes (zo heten de krijtjes echt) de kleuren aangebracht. In het boek zit een doosje en daarin heb ik voor de jarige Seline geld gestopt. De leuke stempel heb ik gekleurd met Faber Castell maar dan met de Pitt pastel, dit zijn potloden op basis van krijt. Een Kerstcadeautje voor mijn meisjes, maar ja, moeders wil er ook wel mee kleuren. Het is ontzettend leuk en weer een andere techniek dan de polychromos. Verder heb ik nog op de voorkant van het boek een schudkaart gemaakt.
http://petrafrobelhoekje.blogspot.nl

http://petrafrobelhoekje.blogspot.nl
 Hier nog even een foto van dichtbij waarop de tekst van de krant in spiegelbeeld goed te zien is.
http://petrafrobelhoekje.blogspot.nl
 De volgende materialen heb ik voor deze kaart gebruikt
de mooie mal van Spellbinder
alfabet van Joy
vlaggetjes
creatables hekje
randje gras van Joy
de boom van Marianne
Distress-inkt
en een leuke stempel van Bestie

Ik hoop dat jullie mijn kaartje mooi vinden! Ik vond het ontzettend leuk om te maken en deze is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt weer voor jullie bezoek van ons HH-blog en tot de volgende keer.

Groetjes,
Petra

4 opmerkingen:

  1. Prachtige boekkaart.Leuk idee.En het afdrukje is weer schitterend gekleurd.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dit weer schitterend gemaakt Petra, ik vind het helemaal super.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo, wat leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en een reactie hebt achtergelaten, ik lees ze altijd met heel veel plezier. Bedankt. Liefs van Petra