zondag 24 juni 2018

Surprise ......Hallo allemaal,

Wat fijn dat je weer een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik wil jullie bedanken voor alle leuke en lieve reacties die ik heb gekregen op mijn vorige kaart.

Ik ga proberen om uit te leggen hoe ik deze kaart heb gemaakt, (mams let goed op ; )

Basiskaarten
A: 11,5 x 29,5 cm deze kaart ril je 9,8 de overgebleven lange flap vouw je naar binnen op de rillijn. Zo heb je drie delen van 9,8 cm (29,5)


B: 8 x 25,9 cm deze kaart ril je op 8,6 de overgebleven lange flap vouw je naar binnen op de rillijn. Zo heb je drie delen van 8,6 cm (25,9)

C: 7,5 x 7,5  cm


Neem je basiskaart A en teken af zoals op de foto. Je snijdt met een mesje in vanaf het punt 1,3 cm t/m 7,6 cm. Die 7,6 cm is de totale lengte vanaf daar waar je kaart begint. Gemeten vanaf 1,3cm is 6,3 cm.


Dit doe je ook met je basiskaart B teken af zoals op de foto en snijd met een met een mesje vanaf 0,6 cm t/m 6,5 cm.


Je snijdt twee stroken van 1,5 cm x 9,5 cm, deze schuif tussen de snijlijnen en vouw je om. Doe dit niet te strak want dit is je schuif meganisme. Let hierbij wel op hoe je de strook ertussen doet, je rillijn dal.
Ik heb het uiteinde van de strook met een beetje tape vastgeplakt en knip het geen wat te lang is weg, foto hieronder met je rillijn berg.

Op basiskaart B heb ik op het strookje aan de kant van je dallijn een stukje rode tape geplakt. Hierop plak je je basiskaart van 7,5 x 7,5 cm op. Dit met een beetje overlap aan de bovenkant zodat je later dit naar boven kan trekken. Vervolgens doe je hetzelfde met A en plak B+ C op A.

Het designpapier heb ik kleiner gesneden omdat je de rest toch niet ziet.
Voor A: 9,5 x 11,2 cm
Voor B: 5,8 x 8,3 cm
Voor C: 5,8 x 7,2  cm

Voor C: witte kaartje met stempeltekst 5,8 x 6,9 cm
Ik hoop dat de uitleg zo duidelijk is en zo niet dan kan je altijd mailen.

Lieve groetjes,
Petra


3 opmerkingen:

 1. hi Petra er staan geen foto's bij van de kaart
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het Karin computer is van slag dit staat gepland voor zondag de 24 ste en niet vandaag. Nu heb ik een berichtje geplaatst vandaag maar die komt eronder te staan.

   Groetjes,
   Petra

   Verwijderen
 2. Hoi Petra, superleuk deze dubbele sliderkaart. De voorkant met die bungelende poes is zó leuk en dan volgt nog het verrassingseffect als je gaat schuiven :)
  Dank je wel voor de duidelijke uitleg. Heeft je mams het ook begrepen hihi?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, wat leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en een reactie hebt achtergelaten, ik lees ze altijd met heel veel plezier. Bedankt. Liefs van Petra